Meguiar's, kosmetyki samochodowe, autokosmetyki, chemia samochodowa

Znajdź nas na:  Dołącz do naszych fanów na Facebook'u! Oficjalny kanał YouTube Meguiar's Polska

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Meg Last Touch
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Meg Last Touch

Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #1

• Falon
  • Newbie
Witam
Ja ma pytania odnośnie tego produktu.
Ile średnio ml wychodzi na jedno auto w celu delikatnego podkreślenia połysku auta. Pytam gdyż interesuje mnie ile aut mogę wysmarować z bańki 19l.
Czy last touch daje jakąś ochronę lakieru? Jakieś kropelkowanie?

thx

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #2

Wydajnosc D155 Last Touch Spray Detailer bedzie zalezala od stanu pojazdu/ pojazdow: wiecej kurzu i zanieczyszczen bedzie wymagalo uzycia wiekszosc ilosci plynu.

D155 moze byc zastosowany do:
- usuniecia lekkiej warstwy kurzu i swiezych zanieczyszczen na powierzchni auta,
- nawilzenia lakieru przy glinkowaniu (po wymieszaniu z woda w proporcji 1:1),
- dodania polysku i lepkosci lakieru.

D155 nie posiada wlasciwosci ochronnych (wosku) ani polimerow odbijajacych wode (efekt kropelkowania).
Maksymalne kropelkowanie zapewnia: Ultimate Quik Detailer i M135 Synthetic Spray Detailer, oba zawieraja tzw. hydrophobic polymers.

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #3

• Falon
  • Newbie
dzięki za odp
chodzi o użycie na już umytym i wytartym aucie dla połysku, podkreślenie lakieru.
czy można go na taki użytek (nie glinkowanie) rozcieńczyć? Tak jak mówiłem chodzi tylko o przetarcie autka po myciu.

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #4

• Piotr
  • Administrator
Można też użyć X-press Synthetic Spray Wax ten produkt poprawi połysk i jednocześnie ochronę.
Nie ma tego produkt w sklepie ale mamy na stanie. Cena to około 200 zł z VAT z galon.
People Who Love Cars, Love Meguiar's !

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #5

• Falon
  • Newbie
Piotr z całym szacunkiem ale ja się pytam o last touch, ak jak piszę chodzi mi najańsze rozwiązanie przetarcia auta po myciu, nie szukam na własny użytek tylko komercyjny a xpress wax jest raczej za drogi na to o co mi chodzi i za słaby na mówienie klientowi, że ma wosk na aucie.

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 3 tyg. temu #6

Falon napisał:
dzięki za odp
chodzi o użycie na już umytym i wytartym aucie dla połysku, podkreślenie lakieru.
czy można go na taki użytek (nie glinkowanie) rozcieńczyć? Tak jak mówiłem chodzi tylko o przetarcie autka po myciu.

Rozcienczajac D155 powodujemy rowniez zmniejszenie polysku lakieru (bardzo widoczne).

Zgadzam sie z Panem Piotrem 100%, ze idealnym srodkiem bylby D156 Synthetic X-Press Spray Wax:
www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=517

Jest to po prostu Ultimate Quik Wax w wersji Detailer (3,8 litra). Uzywa sie go na suchym, swiezo umytym pojezdzie. Po uzyciu nastapi znaczace zwiekszenie polysku lakieru, a okres ochronny to okolo 3-4 tygodni (duzo krocej niz tradycyjne woski).

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 2 tyg. temu #7

• Falon
  • Newbie
Piotr czy możesz potwierdzić że X-press Spray Wax to to samo co Ultimate Quik Wax, ta sama jakość, trwałość?

Odp: Meg Last Touch 3 mies., 2 tyg. temu #8

• Piotr
  • Administrator
Tak, to bezpośredni odpowiednik Ultimate Quik Wax.
People Who Love Cars, Love Meguiar's !
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.39 sekundy